Тоурисм

Сва питања и потешкоће у добијању визе за Америку - како поднијети захтјев за визу за америчког држављанина?

Постоји много разлога за одлазак у Америку - за посао, за студије, за рођаке по позиву, или једноставно да својим очима видите земљу коју сте виђали у филмовима толико пута. Истина, само узети и летјети неће радити - дати визу није све. А ако дају, само знајући да путник не планира да се заувек насели преко океана.

Шта треба да знате о визи за Сједињене Државе и какве потешкоће може очекивати од кандидата?

  1. Главне врсте виза за Америку
  2. Имигрантска виза у САД
  3. Колико ће коштати виза за Америку?
  4. Карактеристике попуњавања упитника и фотографије
  5. Потпуна листа докумената за визу
  6. Интервју - евиденција, рокови, питања
  7. Када ће се издати виза и могу ли одбити?

Главне врсте америчких виза - услови и услови за добијање визе за Америку

"Обични смртник" не може ући у Америку без виза - безвизни улаз је дозвољен само појединачним грађанима одређених држава. Остатак, без обзира на сврху, морат ће издати не-имигрантска виза (или имиграциона виза - приликом преласка на стално пребивалиште).

Добијање неусељеничке визе је лакше и јефтиније.

Важно је напоменути да се сви који добију визу за госте унапред сматрају као потенцијални имигранти, тако да када се пријавите за визу, особље амбасаде ће морати да се увери да ...

  • Потребна вам је виза само у пословне или туристичке сврхе.
  • Временски период који планирате потрошити у САД је ограничен.
  • Имате имовину изван Америке.
  • Имате средства за плаћање боравка у овој земљи.
  • Имате одређене обавезе које су апсолутна гаранција да напустите Сједињене Државе.

Па ипак, чак и ако већ имате визне документе - ово је далеко нема гаранције да вам неће бити забрањен улазак у земљу.

Врсте виза у САД - како се разликују?

Неусељеничке визе:

  1. Најпопуларнија је туристичка. Тип: б2. Трајање - 1 година. Најлакше га је добити након интервјуа у амбасади, достављања потребних докумената и потврде резервације / туре.
  2. Гуестбоок. То јест, по позиву. Тип: б1. Рок важења је 1 година (отприлике - током овог периода можете летјети у САД по таквој визи неколико пута). Поред докумената, морате дати позив од својих рођака или пријатеља који живе у Сједињеним Државама. Што се тиче дужине боравка у Америци, он ће бити одређен од стране Минг / Сецурити офиса одмах по доласку, на основу ваших циљева боравка и зависно од идентитета особе која позива.
  3. Воркинг Тип: Х-1Б. Трајање - 2 године. У том случају ваш долазак у земљу мора бити одобрен од стране вашег послодавца, а поред докумената, од вас ће се тражити да поднесете документима амбасаде о вашим квалификацијама и знању енглеског / језика. Након 2 године рада у земљи, можете поднијети захтјев за зелену карту и, ако желите, остати тамо заувијек.
  4. Бусинесс виса. Тип: б1 / б2. Трајање - 1 година. Он се издаје само након позива подносиоцу пријаве од стране руководиоца одређене компаније у Сједињеним Америчким Државама.
  5. Студент. Тип: Ф-1 (академски / језички специјалитети) или М-1те (стручни програми). Ваљаност - цео период студирања. Студент ће морати да потврди да је примљен у одређену образовну установу. Када се пребацује на други уц / установу или се уписује у дипломску школу, нема потребе за поновном визом - само обавестити имиграциону службу о намјерама. Важно је напоменути да након тренинга можете легално добити радну визу за себе, а након 2 године зелену карту.
  6. Трансит. Тип: Ц. Трајање - само 29 дана. Овај документ је потребан у случају да ћете “прећи” на аеродром у току трансфера (за то ћете имати само један дан). Њихове намере приликом подношења захтева за издавање визе потврђују и карте.
  7. Медицина. Тип: б2. Трајање - 1 година. Овај документ се издаје ради посјете земљи ради третмана. Мулти-виза се може продужити за 3 године. Популарне земље за медицински туризам - где се могу обратити за лечење?

Туристичка виза за Америку

УС Иммигрант Виса - типови и ваљаност

Важно је! Имигрантске визе за службено пребивалиште у земљи, као и за рад под "неограниченим" планом, издају се искључиво у московском конзулату Сједињених Држава.

Постоје 4 позната типа таквих докумената:

  • Породица. Издата је за спајање породице са једним од његових чланова који је резидент САД-а. Осим тога, врста визе за дјецу млађу од 21 године, у овом случају - ИР-2, за супружнике - ИР-1, и родитељи подносе захтјев за тип ИР-5.
  • За брак. Обично се добија половина која жели да оде будућем супругу (жени) у САД. Тип: К1. Рок важења је 3 мјесеца (период током којег пар мора нужно стећи документ о браку).
  • Воркинг Тип: ЕБ. Именовање, односно - рад у Сједињеним Државама.
  • Греен Цард Тип: ДВ. Таква виза може добити случајног кандидата, одабраног рачунала / програма.

Виса Греенцард

Колико ће коштати виза за Америку - величина дужности и где платити

Конзуларне таксе се плаћају. пре подношења захтева за визу. То јест, пре интервјуа.

Износ износа зависи од врсте документа:

  • За типове Б, Ц, Д, Ф, М, И, Ј, Т и УНакнада ће бити 160 долара.
  • За типове Х, Л, О, П, К и Р - 190$.
  • За тип К - 265$.

Ако је виза одбијена, новац се не враћа;

Важно је: Накнада се плаћа по стопи која се означава на одређени дан, не у Русији, већ директно у конзулату.

Како и гдје платити накнаду - главни начини:

  • Готовина - преко руске поште. Потврда се попуњава у електронском облику, затим се штампа и плаћа поштом. Свако може платити ако немате времена за то. Не можете изгубити рачун, његови подаци ће бити потребни када пишете за интервју. Поред тога, оригинални рачун ће бити потребан у самом конзулату. Новац ће бити уплаћен у конзулат у два радна дана.
  • Кроз посебну веб страницу - користећи банковну картицу (да ли је она ваша или не - није битно). Бржи начин: новац иде много брже на рачун конзулата, ау року од 3 сата након слања средстава можете се пријавити за интервју.

Фото опције за америчку визу

Особине попуњавања обрасца за визу у Америци и фото опције

Приликом обраде докумената важно је да се упитник правилно попуни. Ово се мора обавити електронским путем (напомена: узорци су доступни на вебсајту конзулата), у облику ДС-160 и искључиво на језику земље у коју идете.

Након пуњења пажљиво проверите да ли су сви подаци исправно унети.

Потребан вам је 10-знаменкасти баркод меморисеи профил са фотографијом - принт оут.

Шта требате знати о електронској фотографији у упитнику?

Нијансе које се односе на фотографију су изузетно важне, јер ако прекршите захтјеве за фотографију, ваши папири могу бити одложени на дуже вријеме.

Дакле ...

  • Максимална старост слике - 6 месеци Све фотографије које су раније снимљене неће радити.
  • Величина слике у штампаном облику - 5к5 цм и резолуција од 600к600 пиксела до 1200к1200.
  • Формат фотографије - искључиво боје (на бијелој позадини).
  • Глава не сме бити скривена и потпуно видљиваи величину подручја које може заузети - 50-70%.
  • Када носите наочаре дозвољено је њихово присуство на фотографијиали без одсјаја.
  • Гланце - директно у камеру, без осмеха.
  • Без шешира и слушалица.
  • Униформ - свакодневно.

Потпуна листа докумената за добијање визе за Америку

Нећете наћи комплетну и званично одобрену листу докумената за добијање визе за Америку. Према томе, ми прикупљамо пакет радова по принципу - "максималне информације о себи, као о особи која је поуздан, поштује закон и финансијски је стабилан".

Из докумената који могу захтевати, можете да запамтите:

  1. Потврда о плаћању царине.
  2. Једна 2к2 фотографија без углова и оквира.
  3. Упитник
  4. Писмо које потврђује интервју са издатим баркодом.

Захтеви за пасош:

  • У тренутном "режиму" - најмање 6 месеци.
  • Доступност машински читљиве области - ако је примљена пре 10.26.05.
  • Доступност машински читљивих подручја и бројева / фотографија - ако су добијени од 10.25.05 до 10.25.2006.
  • Присуство електронског пасоша са микрочипом - ако се добије након 10.25.05.

Додатни документи (напомена - гаранција за одлазак из Америке):

  1. Стари пасош са визама, ако сте већ били у Сједињеним Државама.
  2. Извод из пореза (напомена - за индивидуалне предузетнике) - за претходних шест месеци.
  3. Помоћ са посла о вашој плати / позицији (отприлике - печатирано, потписано од стране директора и на меморандуму компаније).
  4. Помоћ са универзитета (школа) - за студенте.
  5. Извод из банке о статусу вашег рачуна и доступности новца на њему.
  6. Документи о доступности имовине изван Америке.
  7. Подаци о најближим рођацима који остају код куће.
  8. Родни лист + дозвола другог родитеља, овјерена за дјецу млађу од 18 година.

Интервју за америчку визу - евиденцију, вријеме чекања и питања

Колико дуго ћете морати да чекате на интервју? Ово, пре свега, зависи од тога колико је апликација поднето.

Потребне информације могу се добити на одговарајућем сајту (напомена - Биро за конзуларне односе Државног секретаријата САД), гдје можете уштедјети вријеме, а можете и попунити пријаву.

Друга опција за унос је контактирајте директно у контакт центар. Сам интервју се одвија директно у конзулату.

Како се понашати на интервјуу - неколико савјета за кандидате:

  • Покажите ваш пасош (отприлике - тренутни и стари у присуству виза за Сједињене Државе, земље Шенгена или УК). Остали документи не морају да се приказују, ако вас не питају.
  • Није мутно, али јасно објасните сврху ваше посете земљи и очекивани период боравка у њој.
  • Покушајте јасно и јасно одговорити на свако питање.
  • Не улазите у детаље - тачно одговорите на постављено питање, укратко иу две речи, без преоптерећења конзуларног службеника непотребним информацијама.
  • Одмах објасните да имате одређене потешкоће са језиком. Осим ако, наравно, нисте студент (они морају течно говорити енглески).

Шта можете питати - главне теме интервјуа:

  1. Директно о вашем путовању: где, колико и зашто; која је рута; у којем хотелу планирате да останете, која мјеста желите посјетити.
  2. О раду: о плати и положају.
  3. О позиватељима: ко вам је послао позив, зашто, у каквој вези.
  4. О упитнику: ако постоји грешка, може се исправити на интервјуу.
  5. О породици: зашто остали чланови остају у Русији, а ви ћете путовати сами. Ако сте разведени, боље је ту чињеницу оставити иза сцене. Такође можете бити заинтересовани за статус ваших рођака у Сједињеним Државама (ако су тамо доступни).
  6. О финансијама: ко плаћа путовање (цца. - можете да направите резервне копије са изводом из ваше личне банке / рачуна).
  7. На језику: ниво знања, као и да ли преводилац.

Када издају визу САД-у и могу ли одбити - главни разлози за одбијање да поднесу захтев за визу за Америку

Колико дуго треба чекати визу? Овај документ се издаје одмах након што сте прошли интервју (осим ако, наравно, нисте одобрили визу).

Око 2 дана поставља питање у Санкт Петербургу, 1-3 дана добити визу у главном граду.

Промене у периоду одобрења су могуће због додатних захтева или околности.

Одбијање издавања визе - најчешћи разлози

На примјер, за 2013. годину је одбијено 10% захтјева.

Ко може одбити и из којег разлога?

Најспорније шансе да добијете одбијање произилазе из подносиоца, ако ...

  1. Његов пасош не садржи америчке или шенгенске визе (као и Велика Британија или Енглеска).
  2. Одбијање визе је већ било.
  3. Живи у Ставрополу или Краснодару, у Дагестану или на Криму, у подручју које је географски близу борбених зона.

Међу најчешћим разлозима за неуспех су:

  • Недостатак веза са домовином. То значи да је одсуство дјеце и породице, других рођака, недостатак посла и било које имовине у имовини, премлада).
  • Негативни утисаккоје је подносилац представио за конзуларног функционера (па, није вам се свидио и све, то се тако дешава).
  • Период путовања је предуг.
  • Недостатак средстава.
  • Грешке у документима или нетачност достављених информација.
  • Разлике у одговорима на питања са подацима у упитнику.
  • Присуство рођака у САДпретходно досељени.
  • Недостатак добре историје путовања визама (мало клизало у Европи, на пример).
  • Лоше знање енглеског језика и преко 30 година када се пријављују за студентску визу.
  • Неповјерење у вас због чињенице да сте на претходно издатој визи (на претходном путовању) боравили у Сједињеним Државама на дужи период него што је договорено у амбасади. Боље чешће и благо, него ретко и дуго.
  • Недостатак комуникације са странком која позива.
  • Прегнанци Као што је познато, беба рођена на територији Америке аутоматски добија своје држављанство. Стога, напуштање Сједињених Држава, будући да је трудна, неће радити.
  • Присуство подношења пријаве не само у Америци већ иу другим земљама.

Ако ваша молба одлучи да одбије, разлози за одбијање ће бити наведени у писмо које добијете од амбасаде.

Погледајте видео: Postupak dobijanja vize sa Njemačku - Video br. 3 SERIJAL (Септембар 2019).